Редактор: e-mail: Кадър: БНТДо края на януари, или най-късно до 2-3 февруари

...
Редактор: e-mail: Кадър: БНТДо края на януари, или най-късно до 2-3 февруари
Коментари Харесай

Кунчев: До края на месеца ще има още два вида ваксини, а съвсем скоро ще са общо шест

Редактор: 

e-mail: 

Кадър: Българска национална телевизия

" До края на януари, или най-късно до 2-3 февруари се чака третата доставка на ваксини, когато ще разполагаме към този момент с близо 100 хиляди дози. Тогава ще можем да имунизираме и възрастни хора, хората от образованието и т.н ". Това разкри в ефира на Българска национална телевизия доцент Ангел Кунчев.

" Достъпът до ваксини ще става все по-лесен. По-нататък ще получим ваксини от най-малко още пет компании. Още на 6-ти януари се чака да се даде " зелена светлина " за тази на " Модерна ", а до края на месеца и на " Астра Зенека ". Това ще разшири доста фронта на имунизация ", сподели още той.

" Над 40-45 % набъбна броят на искащите медици да се имунизират. В някои отделения е близо 100 % даже. Всички производители работят над това имунитетът да е по-дълъг. В момента имунитетът е най-малко 6 месеца. Без да съм 100 % сигурен, само че имунизациите костват към 300 милиона на държавното управление ", разкри специалистът.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР